Korak ispred!

POTRESNA ISPOVIJEST: Ovako je Sinan pričao o sinu Rašidu

Sinan Sakić za života je o sinu Rašidu Sakiću dao samo jednu veliku ispovijest.

Sinan je u intervjuu iz 2017. godine priznao, kao što je uvijek sve iskreno pričao, da je Rašida u zatvoru posjetio samo jednom. Teško mu je palo to što mu je sin osuđen na 12 godina zbog ubistva Dragoljuba Despotovića u Loznici, u maju 2002. godine.

Sinanova udovica Sabina protiv Rašida je podnijela krivičnu prijavu, nakon što je ranije prijavila navodne prijetnje koje joj je Rašid upućivao.

Sinu je u zatvoru kazao da će mu poslati šta god mu treba, ali da više dolaziti neće. I nije.

-Njemu su 4 metka pucana u leđa, i on se branio i pucao je i on. I to niko živ nije pomenuo u životu! Niko živ, nikada…a četiri metka pucana u leđa. I danas dan, narkoman koji se liječi od heroina šeta ulicom, a to dijete ja sam volio kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su djeca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedno bez drugoga nijednog jedinog sekunda – počeo je priču Sinan koji je objasnio kako je došlo do pucnjave.

Sinan nije otišao sinu u bolnicu. U zatvor jeste, jednom.

-Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog… Kako je to moglo da se desi?! I onda sam rekao “ne, ja ni u snu ne idem”. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslat ću ti, ali ja više neću dolaziti” – ispričao je za Sakić.

(Express/Espreso)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *