Korak ispred!

Otkriveno nakon koliko vremena ženama dosadi spolni odnos, brže je nego što mislite

ISTRAŽIVANJE provedeno na 4839 žena i 6669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine, otkrilo je koji je glavni uzrok smanjivanja interesa za seks kod žena, odnosno zbog čega im to ubrzo dosadi u vezi, piše Independent.

Iako bi neki možda pomislili da na to ponajviše utječe fizički izgled, istina je drugačija. Naime, presudnu ulogu ima vrijeme. Primijećen je značajan pad interesa za seks kod žena nakon samo 12 mjeseci veze.

Seks im također dosadi i poslije rođenja prvog djeteta, ali i zbog male djece mlađe od pet godina.

“To može biti posljedica umora zbog primarne skrbi za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utječe na seksualno funkcioniranje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promjenom fokusa”, rekli su istraživači.

Čimbenici poput nedostatka emocionalne blizine, problema s komunikacijom i lošeg zdravlja navedeni su kao razlozi za niži spolni nagon kod muškaraca i kod žena.

Još neki od čimbenika mogu biti i loše uspomene na spolne odnose u prošlosti ili spolne bolesti.

Za žene je nedostatak interesa za seks bio najčešći u dobi između 55 i 64 godine, dok je za muškarce u dobi od 35 do 44 godine. Istraživači su objasnili da nema dokaza koji ukazuju na to da to ima bilo kakve veze s menopauzom.

IZVOR: Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *