Korak ispred!

Na koncertu italijanske zvijezde u Parizu nepoznati muškarac ispalio 17 hitaca iz pištolja

Italijanska pjevačica Laura Pausini na evropskoj je turneji, a u ponedjeljak je nastupila u Parizu, no nije mogla ni zamisliti šta će joj se dogoditi.

Naime, prema pisanju francuskih medija, oko osam sati navečer, u gledalištu Accor Arena, smještenom na Bulevaru de Bercy, muškarac je pucao sedamnaest puta na staklena vrata arene. 

Osumnjičeni je, prema policijskim izvorima, koristio poluautomatski pištolj kalibra 7.65 mm i, iako nije bilo povrijeđenih, policajci su na tlu pronašli jedanaest čahura metaka.

Brojni fanovi koji su bili u blizini su se prestrašili, a napadač je pokušao ući u VIP prostor gledališta, no zaštitari mu nisu dopustili, što ga je izazvalo na pucanje. Napadač je, navodno, sa sobom imao i nož i odvijač. Francuske vlasti uspjele su ga svladati unatoč činjenici da je prijetio nekolicini policajaca vatrenim oružjem.

Prema policijskim izvorima, osumnjičeni, čiji identitet nije otkriven, nekoliko puta je izrazio podršku protestima poljoprivrednika i kazao kako je njegova misija “promijeniti svijet”. 

Policija istražuje slučaj, a Laura Pausini slučaj nije komentirala na svojim društvenim mrežama, na kojima je podijelila slike ovog koncerta i prolazak kroz Pariz.

(Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *