Korak ispred!

Ljuba Aličić progovorio o zaradi, kocki i kolegama: Najviše sujete je uvijek bilo u našem poslu!

Ljuba Aličić

Pjevač narodne muzike Ljuba Aličić (66) kaže da je svojevremeno od zarade i bakšiša na tezgama mogao da kupi cjelu zgradu, ali i da je bilo situacija kad se kući s veselja vraćao bez dinara!

– Najviše sujete uvijek je bilo u našem poslu i halapljivosti, nemojte da vas bilo ko od pjevača laže. Moje kolege misle samo na novac, rjetki su oni koji ovaj posao rade iz ljubavi i zadovoljstva. To je najviše ona starija garda, moje generacije pjevača. Nikad nisam ni kretao da pjevam da bih se obogatio, već zato što sam imao talenat. Imao sam bakšiše kojima sam mogao da kupim zgradu, a dešavalo se da ne uzmem ni dinar. Tu vrstu sujete ne smjete da imate ako se bavite ovim poslom – priča Ljuba na početku i nastavlja:

– Više puta se desilo da čujem kako ljudi ispred mene kažu: “Ma Cigani najbolje pjevaju.” Nikad nisam znao kako da shvatim te priče, čemu te podjele na bjele ljude i Rome kad smo svi isti. Tačno je da su Romi često talentovani za pjevanje, ali što to mora da se ističe. Nikad nisam djelio ljude na ove ili one. Mi smo svi jedno i treba uzajamno da se poštujemo. Ako je tako, ja sam bogat Rom jer sam uvijek pametno ulagao. Nikad ne pričam na tu temu jer nikog ne treba da zanimaju moje finansije, pogotovo u ovo ludo vrijeme. Pare sam trošio i zarađivao, kako dođu, tako odu. 

Aličić se osvrnuo i na priče o kocki, pa tvrdi da jeste okušao sreću, ali da nikad nije ostavljao bogatstvo u kockarnicama niti mu je to porok.

– Nikad nisam bio kockar, ali jesam okušao sreću u tim vodama. Čitao sam naslove da sam pukao milione, pa valjda bi me neko slikao u kockarnicama da toliko idem tamo. Nisam poročan, uvijek sam pametno ulagao. Nekretnine, domaćinstvo, to je nešto što me zanimalo. Odavno sam se umorio od estrade i sada živim mirnijim životom, najviše van Beograda. Prija mi mir, cijeli život sam u gužvi i među ljudima, valjda to tako ide s godinama. Sad uživam s najbližima, valjda sam zaslužio da se odmaram – kaže Ljuba.

(Informer.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *