Korak ispred!

Korak ispred svih: AS-TAD Alić kompanija kojoj vjerujete !

Firma“AS-TAD Autodijelovi” sa sjedištem u Tuzli osnovana je 2012. godine u saradnji sa firmama iz Turske, koje se bave prodajom rezervnih dijelova za teretna i putnička motorna vozila.

Već osam godina osnovna karakteristika ove firme je kontinuirano uspješno poslovanje. Iako su počeci bili skromni, dugogodišnji rad i povećan broj klijenata doveli su do većeg obima poslovanja i  rezultirali širenjem djelokruga rada. Osim prodaje rezervnih autodijelova, firma “AS-TAD” ima i servis za teretna vozila, koji je krenuo sa radom prije tri mjeseca.

Vlasnik firme “AS-TAD Autodijelovi” je Semir Alić, magistar ekonomskih nauka iz Tuzle.

“Igrom slučaja na poslovnom putu u Turskoj sam upoznao očeve prijatelje, koji se bave autoindustrijom. U toku razgovora o mom studiju i o poslu kojeg namjeravam raditi nakon studija, od njih sam dobio ponudu da radim sa autodijelovima.” – kaže  mladi poduzetnik Semir Alić.

Iako nikada ranije nije razmišljao o poslu u ovoj industriji, Semir je odlučio nakon povratka iz Turske prihvatiti ponudu. Na početku svog poslovanja, kako kaže, nije očekivao da će ovaj posao donijeti velike rezultate.

“Prije osam godina se nije činilo da će posao biti uspješan i dugoročan ali kako je vrijeme prolazilo dijelovi su postali moja velika ljubav i sada mi je neizmjerno drago što sam u svijetu autoindustrije.” – rekao je Semir za Fejm.ba.

[Best_Wordpress_Gallery id=”110” gal_title=”semir”]

Najzastupljeniji brendovi proizvoda u firmi “AS-TAD” su renomirani brendovi kao što su Sachs, Dayco, GSP, Fag, Continental, Valeo, VDO, Bosch, Denso, ali po zahtjevu klijenata se mogu poručiti i proizvodi drugih brendova. Vozila za koja se najčešće kupuju rezervni dijelovi su Volkswagen, Škoda, Audi, Mercedes i BMW.

Iako je situacija sa pandemijom korona virusa usporila dešavanja i smanjila prihode na globalnom nivou, firma “AS-TAD” nije osjetila posljedice pandemije jer je intenzitet rada ostao isti kao i prethodnih godina.

Kako kaže Alić, poslovanje ide uzlaznom putanjom već osam godina i nadaju se da će se obim poslovanja širiti kako bi mogli zaposliti i novi radni kadar. Iako kupovina autodijelova podrazumijeva izdvajanje većih novčanih sredstava, u firmi “AS-TAD” cijena se uvijek može prilagoditi na obostrano zadovoljstvo.

Najsigurnija opcija za motorna vozila je, ističu, kupovina novih autodijelova uz koje klijenti uvijek dobiju i  garanciju. Posao kojim se bavi Semir, kako kaže, često podrazumijeva i prekovremeni rad ali i dostupnost od 00-24h.

Iako je rad u autoindustriji naporan i iscrpljujući zbog situacija u kojima je neophodno reagovati i u pola noći, satisfakcija kada dobiju pozitivne reakcije klijenata i firmi sa kojima sarađuju je mnogo veća i opravdava sav trud i napor koji zaposlenici firme “AS-TAD” ulažu u ovaj posao.

Tajna uspješnog rada ove firme je prvenstveno dobra usluga zbog čega godinama imaju stalne kupce, ali svakim danom se pojavljuje i sve veći broj novih klijenata.

“Godinama smo prepoznatljivi po najpovoljnijim cijenama, besplatnoj dostavi i garanciji. Naravno, pored ovih kvaliteta uvijek smo nasmijani i ljubazni. Nastojimo ispuniti sve zahtjeve i očekivanja naših kupaca koji su najvažniji segment našeg rada i poslovanja.” – dodao je Semir za kraj razgovora.

IZVOR: Fejm.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *