Korak ispred!

Iz FK Tuzla City se pitaju: Da li je Grbićeva lakrdija počela kada smo odbili “reketiranje”?

Čelnici bh. premijerligaša FK Tuzla City oglasili su se saopćenjem za javnost nakon poraza od Olimpika na Otoci u meču 16. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:2 u kojem su istakli nezadovoljstvo suđenjem Zorana Grbića na pomenutom meču.

Oni ističu da su bili primorani da se oglase nakon nove, kako kažu, “lakrdije” bh. sudije te su postavili pitanje do kada će trajati njegovo “besramno suđenje”.

“Nakon još jedne lakrdije u režiji Zorana Grbića, primorani smo da se oglasimo i da pitamo do kada će trajati njegovo besramno suđenje i do kada će se takvo dijeljenje nepravde tolerisati?

Sa nevjericom iz utakmice u utakmicu gledamo i svjedočimo sramnom suđenju Grbića, u zadnjih nekoliko mečeva na duelima Tuzla Cityja. Zato pitamo Komitet za takmičenje i Komitet za suđenje, do kada će tolerisati suđenje Grbića na štetu našeg kluba?

Pitamo se da li Grbiću smeta naš grb ili nešto drugo, pa da iz utakmice u utakmicu sudi na našu štetu što ima za posljedicu direktan uticaj na rezultat, kao što je to bilo danas na Otoci.

Također, ako Grbić nema mogućnosti da ide na dodatne sudijske edukacije, može se obratiti našem klubu jer mi podržavamo usavršavanje i sportskih klubova i pojedinaca u sportu. A sve u cilju kako ne bi napravio štetu drugim klubovima, jer Tuzla Cityju više neće biti u prilici da sudi, s obzirom da ćemo tražiti njegovo izuzeće.

I na kraju se pitamo je li suđenje na našu štetu počelo kada smo odbili Grbićevo “reketiranje” da je on u stanju napraviti razliku na terenu za bilo koji tim za koji se odluči?

Ne možemo se oteti utisku da je očito prerano počela da se kreira tabela, jer da je Tuzla City danas na Otoci ima objektivno suđenje, danas bi bili na petoj poziciji na tabeli”, saopćili su iz ovog kluba.

Još jednom podsjećamo, Olimpik je nakon preokreta upisao pobjedu rezultatom 3:2.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *