Korak ispred!

HUSA ALIJEVIĆ O GLAVNOJ ULOZI U FILMU „NEDELJA“: Džej je morao da mi se desi

Husein Alijević Husa, nekadašnji član veoma uspješne grupe “Bit strit”, poslije 15-ak godina tokom kojih je stvarao muziku, ali nije bio u prvom planu, sada je ponovo u medijskoj žiži. Glavna uloga u fimu “Nedelja” u kome igra estradnu legendu Džeja Ramadanovskog već mu je promijenila život, a stvari će tek da se zahuktaju kada film od 18. janaura stigne u bioskope.

-Sretan sam zbog uloge koju sam dobio i odigrao, jer Džej je bio moj brat, moj drug kojeg sam znao cio život. Jednostavno mi se ovo moralo desiti. Kada su me vidjeli na kastingu niko više nije imao dilemu ko treba da igra odraslog Džeja. Vidjeli su na kraju krajeva, koliko ličimo, koliko ga poznajem, saznali su da sam bio i njegov igrač na čuvenom koncertu na Sajmu, da dolazimo iz istog svijeta… Jedino što im se nije svidjelo jeste da sam imao bar 20 kilograma viška. Toliko sam morao i da smršam. Reditelj Nemanja Ćeranić me stalno pitao kako ide sa kilažom, tako da je izgleda njemu to bio veći problem nego meni (smijeh). Ali trudio sam se, zaista, jer znam kako je Džej izgledao u tom periodu i na koncertima na kojima sam ga gledao i na kojim sam učestvovao – na Tašu 1991. i u Hali 1 Beogradskog sajma 1992. godine.

Husa kaže da je priželjkivao ulogu Džeja, ali da je pomalo imao i otpor prema tome. On to ovako objašnjava:

-Ja sam se godinama unazad susretao sa poistovjećivanjima sa jednom takvom legendom kao što je Džej i nikako ne bih mogao da kažem da mi je to smetalo, negdje mi je bilo drago. I onda kada me je nazvao kasting menadžer, meni je u prvom momentu prostrujalo kroz glavu kao ‘jao brate, pa sad ako uđem u ovo, pa nikad se neće oprati od Džeja do kraja života. Zauvijek će me poistovjećivati’. Ali to je bila samo prva reakcija, odmah je uslijedila druga da je Džej čovjek koga sam mnogo volio, koji je na neki način i mene zadužio, i da mogu da ga donesem i predstavim gdje treba i onako kako treba. I to su ljudi iz ekipe filma primjetili, podržali i danas sam srećan zbog toga, zato što je sve tako ispalo. Uvjeren sam da će i reakcije publike, kada pogledaju film, biti takve – kaže Husa.

(Express.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *