Korak ispred!

Heard i Depp ponovno će na sud: Glumica s advokatima uložila žalbu

Amber Heard i njezin odvjetnički tim uložili su žalbu od 16 tačaka na presudu koja je ranije ove godine donesena u korist bivšem mužu glumice Johnnyju Deppu nakon suđenja za klevetu.

Prema dokumentima koji su dostavili Žalbenom sudu u Virginiji, glumica Amber, koja duguje Deppu 10,2 miliona dolara zbog nanesene štete, tvrdi da je bivši suprug naveo porotu da vjeruje da joj se sudi zbog izjava koje je izrekla prije optužbi za porodično zlostavljanje.

Advokati Amber Heard smatraju da nema dovoljno jasnih dokaza za zlu namjeru, što je jedna od stavki koja mora biti zadovoljena kako bi neko bio osuđen za klevetu.

Zvijezda “Pirata s Kariba” tvrdila je na sudu da ga je Amber Heard oklevetala u tekstu iz 2018. godine, koji je objavljeni u Washington Postu, a u kojem je ona detaljno opisala porodično zlostavljanje, ali nije navela njegovo ime.

Heard je izgubila slučaj, a sud joj je dodijelio odštetu od dva miliona dolara u protutužbi jer je porota utvrdila da je Johnny Depp klevetao preko advokata. Glumica i odvjetnički tim sada se žale kako je ta odluka ‘neprihvatljivo nedosljedna’.

Također, glumica i advokati žale se na mjesto suđenja jer smatraju da je trebalo biti prikladnije mjesto od Fairfaxa u Floridi, dok je Deppov tim htio da se tamo održi suđenje jer se upravo tamo printa Washington Post.

(Klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *