Korak ispred!

Godišnje doba u kojem smo rođeni ima značajan utjecaj na naše navike

Nije svejedno kada smo rođeni, ali ne iz ugla astrologije i natalne karte, već sa naučno potkrepljenog stanovišta da datum rođenja utiče na naš karakter. Britanski istraživači sproveli su studiju koja se bavila ovom korelacijom i došli su do interesantnih zaključaka.

Oni su otkrili da su osobe rođene između oktobra i marta otvorenije za nova životna iskustva u poređenju sa onima koji su rođeni u drugom dijelu godine. Istraživanje je pokazalo da su zimska djeca sklonija mračnijim raspoloženjima, pa čak i depresiji, ali su i manje kooperativna u odnosu na ljetnu.  Zimska djeca su otvorena i nervozna, a jesenja melanholična… 

Naučnici su ustanovili i da godišnje doba u kojem smo rođeni ima značajan utjecaj na naše navike, pa i zdravstveni karton. Ispostavilo se da osobe rođene u proljeće i ljeto vole kasnije da odlaze na spavanje u odnosu na one koje su na svijet došle u jesenjem i zimskom periodu.

Ljetna djeca su sklonija naglim i dramatičnim promjenama raspoloženja, koja variraju od velike tuge do najveće sreće, dok su zimske bebe veoma nervozne i razdražljive. Oni rođeni u ranu jesen pokazuju znake melanholije, sjetniji su i romantičniji od ostalih, dok proljetna djeca odaju utisak lepršavije, ali su i površnija.

IZVOR: Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *