Korak ispred!

Goca Tržan: Pustite nas da živimo normalno!

Krizni štab juče je donio odluku o novim mjerama predostrožnosti uslijed koronavirusa koje će stupiti na snagu ovog vikenda. Zbog skoka zaraženih, ugostiteljskim objektima i tržnim centrima, kojima su radili do 20 sati, smanjeno je radno vrijeme do 14 sati kako bi se spriječilo širenje zaraze. Ova odluka će ponovo biti razmatrana u ponedeljak, kada će definitivno biti riješeno da li će se nastaviti sa skraćenim radnim vremenom ili ne.

Poznate ličnosti uznemirilo je novo zasedanje članova Kriznog štaba. Iako se trude da poštuju mjere i sačuvaju prvenstveno sebe, a onda i druge, nekima je nova odluka poremetila planove za subotu i nedelju, dok neki smatraju da smanjeno radno vrijeme neće spriječiti šitenje zaraze.

Pop pjevačica Goca Tržan već godinu dana živi u skladu sa aktuelnim merama, ali više ne može da izdrži ni dan. Pjevačica u razgovoru za Nova.rs kaže da se ne slaže sa odlukom Kriznog štaba i da je sve postalo bizarno.

“Trudim se da poštujem sve mjere koje su na snazi, ali taj zakon očigledno nije za sve isti jer su neki privilegovani. Neki održavaju koncerte, neki ne. Ljudi ne mogu da obavljaju djelatnost za koju plaćaju poreze. “Čekajte, ugostiteljski objekti i tržni centri će za vikend raditi do 14 sati? Šta znači to do 14 sati, nije mi jasno? Očigledno je da će baš zbog skraćenog radnog vremena biti veća gužva jer će se svi sjatiti da dođu do tad i pokupiju šta im treba. Evo, imam prijateljicu koja živi u Austriji i tamo ništa ne radi već četiri mJeseca, a brojke se ne smanjuju. Ljudi, ili nas pustite da živimo normalno ili nas zatvorite u kuću kao pacove. Sve se radi nešto na pola”, prokomentarisala je Goca Tržan za Nova.rs odluku Kriznog štaba o novim mjerama za vikend.

(Express/nova.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *