Korak ispred!

Dini Merlinu život je promijenio muž Hanke Paldum: “Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva”

Ovaj slavni pjevač nije imao podršku roditelja i okoline u namjeri da se bavi pisanjem, komponovanjem i pjevanjem, tako da je za njega snimanje prve ploče bio san o kojem je dugo maštao.

Radio je teške fizičke poslove gdje god je trebalo, a u fabriku ležajeva, gdje se sklapao legendarni “golf 1”, odlazio je u treću smjenu. Zahvaljujući svojoj upornosti i trudu, uspjeo je da sakupi nešto novca za snimanje pjesama, ukupno pet. Međutim, to nije bilo dovoljno za cijeli album, a i diskografska kuća u njemu nije vidjela potencijal, pa je saradnja propala.

Bio je na korak da odustane od svog cilja. Sve dok ga jednom prilikom u studiju u „Skenderiji“ nije čuo producent Murafid Brkić, suprug Hanke Paldum.

Oduševljen njegovim talentom, odmah ga je pozvao u svoju kuću, rekao Hanki da im donese rakiju i Dini saopštio da će njegov prvi CD štampati u tiražu od 50.000 primjeraka. Jednom prilikom Merlin je govorio o tome, ali nije znao odgovor na pitanje šta bi bilo da nije sreo Murafida te sudbonosne noći.


– Ko zna… Možda bih nastavio da radim u fabrici ležajeva. Sigurno ne bih, budući da je riječ o još jednoj u nizu fabrika uništenih nemarom vlasti i države. Ne razmišljam previše o tome, ali ne zato što je moj život prije muzike period koji želim da zaboravim. I u mom, kao i u vašem životu, postoje trenuci koji su manje dragi za koje bismo voljeli da je naše životno iskustvo siromašnije, ali ne bih ih mijenjao ili zaboravio jer svaki taj tren učinio me je onakvim kakav sam danas – rekao je proslavljeni pjevač.

Izvor: Estradnjaci.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *