Korak ispred!

DEJAN DRAGOJEVIĆ OTVORIO DUŠU: Volim što sam musliman, klanjao sam u rijalitiju

Bivši zadrugar, Dejan Dragojević priznao je da je promijenio vjeru, a tokom Ramazana otišao je u Medinu, a zatim u Meku.

– Nalazim se u Saudijskoj Arabiji, u Meki, gdje Allah poziva robove svoje, naravno samo one koje hoće. Ovdje sam par dana i osjećaj je nevjerovatan. Ovo je Allahova kuća, mene je pozvao. Ovdje sam sa braćom i sestrama iz Novog Pazara, iz Bosne i Hercegovine… Ovdje smo klanjali. Svaki musliman treba da dođe ovdje, ali nije lako – počeo je Dejan i dodao:

– I plače ti se i smije ti se. Ovdje ne smije da se nosi ništa što je krojeno i šiveno, ispod nemaš ništa, tako jedino smiješ da uđeš ovdje, to su kao dva peškira spojena. Ovdje namaz vrijedi jako mnogo i to je najbolje što možete da uradite. Nisam imao potrebu da pričam o islamu. Ljudi me ne bi razumjeli, ovo se u trenutku desilo, da razmišljam da dođem ovdje.

 

On je otkrio i da li je ispratio sve šta se pisalo o njemu nakon što je priznao da je musliman.

-Postim i ne čitam sve šta se piše. Ja sam se vratio islamu prije četiri godine. Niko ne može da te natjera na to. Moja odluka je bila. Zašto bih morao da pričam na silu? Kada sam osjetio od srca da treba da pričam da sam musliman, to sam uradio. Klanjao sam u rijalitiju. Nikada nisam preskakao, neki su znali, neki nisu. Volim što sam musliman – otkrio je Dejan za “Premijeru”.

(Express/Espreso)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *