Korak ispred!

David Ćurčić: o kolekciji “Dramma” , modnom dizajnu i estradi…

Modni kreator i kritičar David Ćurčić , sa svojih 25. godina iza sebe ima već tri kolekcije i puno iskustva u svijetu mode i estrade . Danas nam otkriva kako je to biti jedinstven, živjeti svoj san i uljepšavati druge ljude.

Davide , najavio si svoju novu kolekciju “Drama” na jedan mračan i tajnovit način , o čemu se radi?

– Tako je. U pitanju je limitirana kolekcija , moram da kažem skromna po broju modela , ali vjerujem da će zaokupirati pažnju moje publike i klijentkinja. Mračna je, provokativna , tako da je i sama prezentacija u tom stilu. Radimo svakodnevno, kako bi krajnji rezultat bio besprekoran.

Do sada nisi radio “mračne” komade , kako si se odlučio na taj korak i promijenio svoju estetiku?

-Imao sam puno klijentkinja koje vole konkretno crnu boju , ja je ne volim , nisam siguran da li ću je i poslije ove kolekcije zavoljeti , ali sam odlučio da rizikujem i da na taj način dodam u svoju biografiju nešto što se od mene ne očekuje. Očekujte neočekivano.

Autori fotografija : Nikola Stanić, Aleksa Zdravković

 Pored tebe kao glavnog i odgovornog za sve što radiš, pored sebe imaš i veliki tim , koji rekli bismo nisi promijenio ni u ovoj kolekciji , da li su poslovi podiljeni ili si “control freak” i voliš da se pitaš za sve detalje?

-Tako je i ovu kolekciju radi isti tim koji je radio “La Fiesta” kolekciju. Svako ima svoj dio posla, ali naravno volim da držim konce, nisam siguran šta oni misle o tome i da li sam težak za rad, ja se nadam da nisam. Nikola Stanić , pored mene potpisuje dio o režiji , slikama, video materijalu , zajedno sa Aleksom i Aleksandrom . Modeli su kao i prošlog puta Dušica i Ana , sa kojima sam jako zadovoljan. Za izradu su zadužene Dragana Vasiljević i Andrijana Stojanović. 

Rekli bismo da više ne radiš sa poznatima , da li će se desiti povratak na estradu u tvom stilu ?

-Za sada ne. Zasitio sam se javnih ličnosti. Onog trenutka kada sam se sklonio od toga , bilo mi je mnogo lakše i ljepše. Tako da mislim da se neću vraćati, bar ne sa ovom kolekcijom, osim ako ne kupe neki od komada.

Autori fotografija : Nikola Stanić, Aleksa Zdravković

Povukao si se iz tog svijeta, ali još uvijek te čitamo svakog petka u tabloidu “Svet” , kako se snalaziš u toj ulozi i da li ti nekad zafali inspiracije?

-Rad u tabloidu “Svet” je možda i jedini dan u nedelji kada imam nešto sa javnim ličnostima , ali mi sve teže i teže pada pisanje , jer više nema ni dobrih, ni loših modnih izdanja, svi su dosadni i neinspirativni kada je reč o oblačenju. Dobro se snalazim , valjda, čim mi još uvijek nisu dali otkaz.

Vratićemo se na modni dizajn , da li se inspirišeš u estetici drugih dizajnera ili striktno radiš iz svoje glave?

-Smatram da je legitimno inspirisati se i pronalaziti inspiraciju kod drugih brendova, svijetskih naravno , u Srbiji je sve manje kvalitetne mode, a sve više proste i “starleta” mode, ovo kažem kao modni kritičar. Nije teško biti jedinstven kod nas, dok se kvalitet i kreativnost uvijek ističu.

Davide, za kraj, da li imaš još planova i kada tačno možemo da očekujemo izlazak nove kolekcije?

– Sada je “Dramma” na redu, ostali planovi čekaju. Ne smijem da kažem kada i da se vezujem za datum, ali ono što mogu da kažem jeste da neće izaći u toku septembra.  

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *