Korak ispred!

Čaj od matičnjaka zdravlje u šoljici čaja!

U zimskom periodu najbolje će vas zagrijati ukusan i topao čaj, a osim što je dobar za zagrijavanje, svaki od njih ima i određene blagodati za zdravlje organizma. Ako niste do sada, pravo je vrijeme da isprobate čaj od matičnjaka koji dokazano ima mnoge zdravstvene koristi za organizam.

Matičnjak je biljka iz porodice nane. Ime mu potiče iz grčkog jezika, od riječi, “balsamon” što znači “ulje slatkog mirisa”. Njegov miris dosta liči na miris limuna. Matičnjak pored prijatnog ukusa ima i mnoge zdravstvene koristi.

Dokazano je da ovaj čaj smanjuje stres, a pomaže i kod liječenja nesanice. Takođe pomaže i pri ublažavanju stomačnih problema. Preporučljivo ga je piti posebno sada kada su temperature dosta niže, jer zima dodatno iscrpljuje organizam, zbog čega pati naš imunološki sistem. Čaj od matičnjaka pomaže imunološkom sistemu, jača ga i čini spremnijim da se izbori sa virusima.

Takođe ga je dobro konzumirati ukoliko patite od migrene, ali i ukoliko imate tegobe koje izaziva menstrualni ciklus. Uz šoljicu čaja od matičnjaka i toplu oblogu značajno ćete ublažiti bolove izazvane menstrualnim ciklusom.

 magazin.novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *