Korak ispred!

Bujrum kuća – tradicija u korak s vremenom

Koracima tradicije kroz avliju Bujrum kuće, kao i korakom kroz Begovu sobu. Naime, 19.12.2020. godine u Bujrum kući organizirao sam posebno iznenađenje za mališane iz svog rodnog zavičaja Ponjevića. 

Na taj način sam ovu godinu obilježio sa lijepim događajima vezano za tradiciju i Bujrum kuću. Ovog puta sam posebno posvetio pažnju djeci.

Tradicija je uobičajena lokalna mudrost koja, kažu neki, sa globalizacijom gubi značaj. Svaka zemlja ima svoju priču i običaj koji bi voljeli da se zadrži.

Tako je i sa Bujrum kućom, mojim trudom, radom i borbom da se tradicija očuva od zaborava. Kako je ova godina na izmaku, tako sam se potrudio da i djecu obradujem sa posebnim zahvalnicama, darovima i kalendarima.

Mladi iz moga sela Ponjevića,  danas u velikoj mjeri poštuju tradiciju, bar onaj njen dio koji im je od djetinjstva sastavni dio života.  U Bujrum kući bilo je igre, šale, darova i pohvala – naravno sve za dječicu iz moga sela.

Hvala djeci na podršci mom radu, za njih su vrata u Bujrum kući širom otvorena. Hvala i mojim dragim prijateljima, Tariku Topiću i Elmi Ponjević, koji su ovaj događaj zabilježili kroz foto-video.

Hvala i prijatelje Enesu Dizdareviću, koji je sa harminikom i svojim glasom sevdaha uljepšao cijeli ovaj događaj. 

Bujrum kuća – Ponjevići koja vjerno i brižno čuva tradiciju od zaborava čuva!

Tradicija “Bujrum kuća” Ponjevići”  

[Best_Wordpress_Gallery id=”116” gal_title=”Bujurum kuca”]

Pogledajte video prilog iz Bujrum kuće:

Izvor: Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *