Korak ispred!

Bogatstvo od kojeg se zavrti u glavi: Evo šta se sve nalazi u vlasništvu Dragane Mirković i Tonija Bijelića

Bijelić je stekao pravo bogatstvo u Austriji, vlasnik je fabrike pogona Majbah Kupe, vlasnik auto kuće, kao i građevinskih firmi i televizije DM SAT

Folk zvijezda Dragana Mirković razvodi se od Tonija Bijelića nakon 24 godine, a njihovo bogatstvo tema je javnosti već godinama.

Bijelić je stekao pravo bogatstvo u Austriji, vlasnik je fabrike pogona Majbah Kupe, vlasnik auto kuće, kao i građevinskih firmi i televizije DM SAT.

Televiziju, koja nosi inicijale imena i prezimena Dragane Mirković, pjevačica i njen bivši suprug osnovali su 2005. godine u Požarevcu. 

Brzo su došli do lista najgledanijih kanala, izborivši se za prestižno mjestu u moru komercijalnih televizijskih stanica.

Brojne nekretnine

Oni posjeduju i firmu za prodaju luksuznih automobila, a među njihovim mušterijama je i veliki broj njenih kolega.

Dragana i Toni posjeduju brojne nekretnine, kao i ogroman dvorac koji su zakupili na 100 godina i koji je uređen po posljednjem stilu, a detalji enterijera i eksterijera obaraju s nogu.

Jednom prilikom je otkrio je da pjevačici prepisao svu svoju imovinu, a kao razlog naveo je: “Zato što sam to htio”.

Ipak, daleko značajniji izvori prihoda jesu oni koje stvaraju zajednički poslovni potezi Dragane i njenog bivšeg supruga Tonija. Na prvom mjestu, to je televizija na čijem čelu se nalazi pjevačica.

Među najbogatijim javnim ličnostima

Jednu od najvećih balkanskih zvijezda, Draganu Mirković, često možete naći na spiskovima i listama jedne od najbogatijiih javnih ličnosti sa ovih prostora, a i šire.

Posljednja procjena sajta “Net Worth Celebrities”, bogatstvo Dragane Mirković iznosi 100 miliona dolara.

Bijelić vuče korijene iz sela Šimići u Bosni i Hercegovini, koje je nedavno posjetio sa sinom Markom, gdje Bijelić ima skromnu kuću i okućnicu, okruženu čistom i netaknutom prirodom.

Brojne poznate ličnosti su gledale Bijelićevu ponudu, pa je tako Lepa Brena 2016. godine kupila Maybach S500 u vrijednosti od 150.000 eura, Boban Rajović Bentleya po cijeni od 200.000 eura, Jelena Karleuša BMW X6, koji je bio oko 100.000 eura, Dari Bubamari se svidio novi Mercedes od 130.000 eura, a Maya Berović je uzela Hummera koji vrijedi oko 200.000 eura.

Kako pišu srbijanski mediji, svi automobili su od Bijelića uzeti na lizing, a tako tvrdi i Dragana.

Automobili kupljeni kod Dragane Mirković na estradi se prepoznaju tako što svi do jednog imaju tablice koje počinju slovima DON.

Također, navodno je spisak dužnika toliko dugačak da Dragana do kraja života ne mora ništa raditi i da može lagodno živjeti samo od kamate koje joj plaćaju za automobile koje su zadužili, prenosi Telegraf.

(Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *