Korak ispred!

Amir Grand: Pa vjerovao sam jako u sebe jer sam uvijek bio samouvjeren, šta god da radim!

1. Kako ste zapravo počeli sa vašom profesijom?

-Sa ovom profesijom sam počeo još od 12 godina. Razlog je što sam kao dijete uvijek volio da pjevušim i održavam koncerte u svojoj sobi.

2. Koliko ste vjerovali u sebe, da li je bilo trenutaka da odustanete?

-Pa vjerovao sam jako u sebe jer sam uvijek bio samouvjeren, šta god da radim. Mada cijeli moj dosadašnji život se svodi na pjevanje, drugo ništa ni ne radim. A da odustanem je bilo par puta iz razloga kad vidim ko sve danas pjeva. Mada svako ima pravo da bira svoj put u životu.

Foto: Privatna arhiva

Najveća podrška su mi uvijek bili i ostali moji roditelji, koji su me i gurali u taj svijet. Na tome sam im beskrajno zahvalan.

4. Napravite paralelu koliko se prije, a koliko danas se mora ulagati u karijeru?

-Po pitanju karijere danas ako želiš da ideš ka vrhu sa tim poslom moraš uložiti ogroman novac, trud i vrijeme. Ja stvarno dosta ulažem u sebe i hvala Bogu i primjećuje se. I ne želim stati jer ovo je samo uvod u ono što želim da budem kroz život.

Foto: Privatna arhiva

5. Kako komentarišete današnje COVERE?

-Pa današnje kovere komentarišem na dobre i loše. Veliki je problem kao što sam naveo. Danas bi svako da pjeva! Tako što snimi neki cover u sobi, okači na YouTube i već se zamisli u ulozi pjevača. I to je jedan veliki problem što bi svi da pjevaju. Ali zato postoje dobri i loši, ovi loši naravno brzo izlape i nestanu.

6. Planovi za budućnost?

-Planovi za budućnost su mi da završim neke svoje autorske pjesme, koje sam već započeo u Beogradu. Da bih svojoj publici mogao pružiti i svoje numere. Malo smo u velikim obavezama sa nastupima, pa smo baš tijesni sa vremenom. Ali ja se nadam od početka ove, 2022. da ćemo imati više vremena da i to završavamo.

7. Omiljeni izvođač i zašto?

-Omiljeni izvođač mi je pokojni ili rahmetli Šaban Šaulić, koji nesretnim slučajem nije danas sa nama. Al njegovi hitovi jesu. Iako ja radim u drugom žanru muzike, ali on mi je uvijek bio jedan od omiljenih likova na estradi i ostao.

Foto: Privatna arhiva

8. Nekad i sad paralela između zabavne, strane i današnjih narodnjaka?

-Paralela između zabavne, strane i naše domaće muzike je ogromna. Ali za moj ukus ako je dobra pjesma i izvođač, nije bitno da li je strana, zabavna, rock, sevdah, pop. Kvalitet je kvalitet. I ja osobno sve slušam.

9. Za 10 godine vidite se gdje?

-Pa mislim definitvno na nekoj, većoj ljestvici nego sada. Samo molim Boga za zdravlje jer to je najbitnije. Drugo ce sve doći ako Bog da s vremenom.

Foto: Privatna arhiva

10. Komentar na najgori i najbolji stajling nekih javnih ličnosti?

-Najgori stajling- pa ne znam, možda Josipa Lisac, nju nikad nisam mogao skontati sa tim, nekim perjem i haljinama što sama sebi kreira. A najbolji na našim prostorima definitivno je Saša Kovačević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *